Portfolio

PORTFOLIO

Het voornaamste thema in haar kunstwerken is de wereldbol. Deze symboliseren het overleven, het innerlijke overwinnen van hindernissen, uitdagingen, problemen en het uiteindelijk telkens sterker uitgroeien.

“Survival” is voor haar geen onbekend terrein. Het hartje dat zich in deze wereldbol bevindt, heeft als betekenis “verbondenheid en geborgenheid“ en je kan het horen als je met deze wereldbol rammelt. Het aantal mannetjes op de wereldbol heeft ook een numerologische betekenis, wat men kan terugvinden in het bijhorende certificaat. De laatste 10 jaar wist zij, dank zij haar omgeving en alles wat ze meemaakte, haar grenzen te verleggen. In april 2004 gaf Viviane Swennen haar eerste tentoonstelling met als thema “Beeldenstorm door de wereldburger”. Intussen maakte ze naam binnen de Limburgse kunstwereld en kreeg het beeld “de wereldburger“ een plaats bij “Het belang van Limburg” ( slogan: Limburger-wereldburger ).

 

Ze gaf cursussen met zelfdrogende klei om de mensen vanuit hun eigen ziel te creëren, want zef wist ze dat ze zo heel veel emoties heeft kunnen verwerken.

 

Naast de fascinatie voor de wereldbol wordt Swennen ook geboeid door paarden en maakte een paardenhoofd bij Ludo Phillipaerts in de stal en hoofdprijstrofeën voor Leon Melchior “ zangersheide “ Lanaken en nog heel veel andere opdrachten.

 

Ook kwamen er juwelen uit ivm met de wereldbollen.

 

Er staan al heel wat beelden in verschillende landen zoals: Amerika, Dubay, Cyprus, Italië, Bulgarije….stilaan groeide Viviane Swennen zelf uit tot een “wereldburger“. 22 juni 2013 zal er een wordt er een kunstwerk onthuld op de rotonde in de gemeente Meeuwen- Gruitrode, waar ze haar galerij tegen september 2013 zal openen en waar ze tevens haar woonst en werkterrein heeft.

 

En dit jaar komt er een nieuw exemplaar uit dat zal verspreid worden over verschillende landen en haar doel ligt dus zowel dichtbij mensen fascineren als veraf.Haar gevoel uitdragen, in de beelden, met de gepaste boodschap op het bijhorend certificaat, voelt aan als een “roeping”, wat je je hele leven meedraagt.

CONTACT

Bosdijkstraat 4 ,

B-3670 Meeuwen (Wijshagen) OUDSBERGEN

(0474) 32 74 53

Copyright 6643 - Plagiaat wordt vervolgd.